Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Svatoslav Novák prezidentem SPIS

Ročník: 2009, Číslo: 4, Rubrika: Z domova

V úterý 1. 9. 2009 jmenovalo představenstvo Sdružení pro informační společnost (SPIS) prezidentem pana Svatoslava Nováka.

Nový prezident SPIS byl zvolen na základě dvoukolového výběrového řízení, kde kandidáti představili svoji vizi budoucího fungování SPIS ve vazbě na členy sdružení i ve vazbě na partnery ve státní správě, samosprávě a na ostatní odborné asociace ICT průmyslu.

"Mým hlavním cílem bude vytvořit silné sdružení, které bude obsahovat klíčové oblasti ICT průmyslu," říká Svatoslav Novák. "Toto musí být budováno nenásilnou a pragmatickou cestou. Některá jiná sdružení jsou velmi specificky orientována a nemusí být vždy účelné, aby došlo k plnému splynutí. Je však třeba hledat platformu ke spolupráci."

Svatoslav Novák je deset let předsedou Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). Promoval na VUT Brno, elektrotechnické fakultě. Velkou část své profesní kariéry strávil v telekomunikacích, zastával funkci předsedy Okresní hospodářské komory v Prostějově a v roce 1994 se stal náměstkem ministra hospodářství odpovědným za poštu, telekomunikace a informatiku. V letech 1994–5 byl předsedou správní rady společnosti Eurotel a letech 1995–9 generálním ředitelem SPT Telecom. K jeho koníčkům patří výtvarné umění – malířství a design a dále pak sport – sjezdové lyžování a tenis.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu