Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Datové schránky a tech. centra jako součást eGovernmentu z pohledu STMOÚ

Ročník: 2009, Číslo: 3, Rubrika: Z domova

Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR je velmi aktivní v oblasti zavádění jednotlivých složek eGovernmentu. K dané oblasti zaujímá vstřícný postoj, přesto však nevydává konkrétní stanoviska či doporučení k jednotlivým krokům.

Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR se v oblasti eGovernmentu aktivně zapojuje do příprav i realizace zavádění jednotlivých služek eGovernmentu, ať již se jedná o již běžící projekt Czech Point (v pilotní i plošné implementaci), datové schránky, technologická centra i přípravu centrálních registrů dat.

Jednotliví členové sdružení tajemníků pracují v odborných orgánech ministerstva vnitra, v Komisi pro informatiku Svazu měst a obcí ČR, podílí se na připomínkování vývoje jednotlivých agentových softwarů. Sdružení také své členy informuje prostřednictvím svých celostátních i krajských konferencí, sdružení se tradičně podílelo i na organizaci konference Internet ve státní správě a samosprávě 2009. K informování využívá rovněž vlastní zpravodaj a webové stránky www.tajemnici.cz. Tyto stránky jsou také hojně využívanou platformou pro diskusi mezi jednotlivými tajemnicemi a tajemníky.

Hodně diskutovanou oblastí jsou zejména příprava na datové schránky, technologická centra (eGONcentra) na obcích s rozšířenou působností či zkušenosti s novými funkcionalitami Czech Pointu. Názory tajemníků na jednotlivé problematiky jsou mnohdy velmi odlišné i protichůdné a přesto, že se v oblasti eGovernmentu jedná převážně o činnost úřadů, dojde diskuse mezi tajemníky mnohdy k závěru, že vzhledem k finančním aspektům implementace a dalšího provozu se rozhodnutí o přístupu k jednotlivým opatřením musí provést na úrovni komunální politiky.

Z některých názorů vybíráme:

  • "Naše město (ORP) se rozhodlo poskytovat kompletní servis obcím v našem správním obvodu, bude to jistě stát peníze i z našeho rozpočtu, ale strategicky to považuje naše zastupitelstvo za správné a personálně to vyřešíme změnami v rámci stávajícího počtu zaměstnanců úřadu."
  • "Podle mne se nedá moc dělat zejména v situaci, kdy obce nejsou jednotné a pod vidinou získání peněz z fondů EU se mnohdy ženou do eGovernmentu bez větší přípravy."
  • "Vážení kolegové, asi také pilně studujete podmínky Výzvy k překládání žádostí o finanční podporu v rámci IOP na technologická centra a elektronické spisové služby. Když si zhodnotím plusy a mínusy, nedovedu si představit, že rada nebo zastupitelstvo města rozhodne na naší trojkové obci zřídit technologické centrum."
  • "Podstatným problémem je pro naše zastupitelstvo spoluúčast. Nemáme ani spisovou službu, takže 2× 300 tisíc korun je právě v této době docela vážný problém. Navíc pořídíme technologické centrum, na kterém po době udržitelnosti 5 let bude nutné provést upgrade, ale to už za "své", tedy za městské finance."
  • "Doporučuji nechat schválit radu obce usnesení, že se technologické centrum na vaší obci III. typu zřídí (nebo nezřídí). Když do toho obec půjde, budou po čase kritici poukazovat, že na to obec doplácí ze svého. Když obec technologické centrum nezřídí, budou výtky, že jsme starostům malých obcí nepomohli. Je to tedy politické rozhodnutí a to by měl dělat kolektivní orgán."
  • "K technologickým centrům -- pokud toto centrum některá obec III. typu nezřídí a nebude čerpat dotaci z IOPu, bude muset nakupovat cca za 2 miliony za své prostředky výkonné servery potřebné pro zřízení datového úložiště, nebo bude muset splnit zákonnou podmínku ukládání dat převedených do elektronické podoby tím, že uzavře nějakou smlouvu s jinou obcí či krajem."
  • "My jsme nyní v situaci, že zvažujeme, jak dál. Předběžně nám vyšlo, že 2 miliony na technologické centrum se budou muset stejně vydat, protože 4 mil. Kč dotace u nás stačit nebudou, více ukáže přesněji studie proveditelnosti. Dalších 20 % zřejmě budou dělat roční provozní náklady."

Přes mnohdy odlišné názory jednotlivých tajemníků se sdružení tajemníků shoduje na tom, že zavedení eGovernmentu je jedinou cestou k budoucí efektivní veřejné správě a těžko se lze ubírat jiným směrem. V průběhu implementace by mělo docházet nejprve k pilotním ověřením a po plošném zavedení k analýze efektivity (a mnohdy potřebnosti) jednotlivých složek eGovernmentu.

Ivo Bělonohý, STMOÚ ČR

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu