Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

"Přecházíme na digitální televizní vysílání"

Ročník: 2009, Číslo: 2, Rubrika: Z domova

Jednou z očekávaných částí úterního programu konference ISSS 2009 byl blok přednášek a diskusí věnovaný přechodu na digitální televizní vysílání připravený ve spolupráci s Národní koordinační skupinou.

Panelová diskuse o digitální televizi – zleva doprava: Pavel Hanuš (ČT), Pavel Dvořák (ČTÚ), Petr Beneš (Sdělovací technika), Patrik Slavík (Prima TV), Ivo Ferkl (TV Nova), Jiří Vykydal (České radiokomunikace), Rostislav Starý (NKS), Jaroslav Berka (RTA), větší fotografie (62 kB)

Oficiální program přednášek zahájil zástupce Národní koordinační skupiny pro digitální televizní vysílání s informacemi týkajícími se celého dvoudobého procesu a informační kampaní zaměřenou na občany ČR. Příspěvek předsedy Rady ČTÚ Pavla Dvořáka byl věnován upřesnění termínů a míst podle aktuální verze Technického plánu přechodu. Poté přišly na řadu informace o možnostech, které digitalizace televizního vysílání přináší jak veřejné správě, tak obyvatelům obcí, měst a regionů – s přednáškou "TV signál do každé obce" vystoupil Jiří Vykydal z Českých radiokomunikací, s přednáškou "Televizní služby" Pavel Hanuš z České televize a s přednáškou "Regionální média – nástroj komunikace samosprávy s občanem" uzavřel přednáškovou část Jaroslav Berka z Regionální televizní agentury.

Poté následovala velká panelová diskuse moderovaná Dr. Petrem Benešem, šéfredaktorem časopisu Sdělovací technika, jíž se kromě předchozích řečníků zúčastnili i zástupci televizí Nova a Prima a další hosté. Během této diskuse se vedle technických detailů celého procesu přechodu na digitální televizní vysílání a názory zástupců jednotlivých televizí dostalo i na možnost, které digitalizace přináší veřejné správě ČR – především na regionalizaci vysílání či využití nového kanálu pro komunikaci státní správy a samosprávy s občany, a to na různých úrovních.

pk

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu