Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Milníky digitální televize

Ročník: 2009, Číslo: 1, Rubrika: Z domova

V úterý 13. ledna se v prostorách České televize konalo v pořadí již šestnácté setkání aktérů digitalizace televizního vysílání v ČR pořádané nakladatelstvím Sdělovací technika – Milníky digitální televize.

Posluchače v přeplněném kinosále na Kavčích horách provázel programem RNDr. Petr Beneš. Program setkání se zabýval nejen současnou etapou přechodu z analogového vysílání na digitální, ale dotkl se i moderních trendů, problémů, s nimiž se celý proces v České republice musí tu a tam potýkat, i názorů zástupců subjektů, které do digitalizace zasahují, včetně státních orgánů, poskytovatelů televizního vysílání, distributorů signálu a dalších.

Stranou nezůstaly ani možnosti regionalizace vysílání, využívání alternativních způsobů přijmu digitálního signálu, podíly jednotlivých platforem či diskuse o nutnosti budování kvalitnější infrastruktury. Účastnící závěrečné panelové diskuse se shodli v tom, že se těší na další setkání, které se uskuteční v květnu, a shodli se na nejvýstižnější charakteristice současného stavu -- "Jsme v tom až po uši".

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu