Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Rozvoj e-governmentu má podporu napříč stranami

Ročník: 2008, Číslo: 5, Rubrika: Z domova

Na semináři, který pořádala iniciativa eStat.cz v rámci brněnského Invexu, se zástupci ODS, ČSSD a KDU-ČSL se shodli na řadě kroků souvisejících s dalším rozvojem e-governmentu v ČR. Jednou z nejčastěji diskutovaných událostí bylo prosazení zákona o základních registrech, což patří podle účastníků mezi priority prakticky celého politického spektra.

To dokumentoval například Karel Březina z ČSSD slovy, že "registry nebudou ani pravicové, ani levicové, ale zkrátka registry". Podobný názor sdíleli i ostatní diskutující -- Zdeněk Zajíček (ODS), Jaroslav Poláček (KDU-ČSL) i moderátor celého semináře Edvard Kožušník (sStat.cz). Zdeněk Zajíček také připomenul, že "doba pro shodu v oblasti budování e-governmentu nejenže uzrála a projekty jsou připravené, ale nabízí se i jedinečná možnost budování za evropské peníze".

Idylickou atmosféru narušila až diskuse o "institucionalizaci e-governmentu", která se mimo jiné věnovala i otázkám souvisejícím s bývalým Ministerstvem informatiky a převedení jeho kompetencí na MV ČR.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu