Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Program konference ISSS 2009 bude zase bohatší

Ročník: 2008, Číslo: 4, Rubrika: Z domova

Ve dnech 6.--7. dubna 2009 se v Hradci Králové uskuteční již dvanáctý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě, a to pod oficiální záštitou "Předsednictví ČR Radě EU". Rozsáhlá akce, jejíž součástí jsou již řadu let také mezinárodní konference LORIS, věnovaná v poslední době především twinningové spolupráci evropských měst a regionů, a V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society) zaměřená na výměnu zkušeností a spolupráci zemí Visegrádu v oblasti informatizace veřejné správy, patří k největším událostem svého druhu v celém regionu střední a jihovýchodní Evropy. Letos bude doplněna i o další mezinárodní konferenci připravovanou ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR a Evropskou komisí a zaměřenou hlavně na problematiku registrů a sdílení dat v rámci Evropské unie.

Zahájení konference ISSS 2008, větší fotografie (107 kB)
Zahájení konference ISSS 2008

ISSS 2009 tradičně představuje pro všechny účastníky zcela mimořádnou příležitost k setkání s vysokými státními činiteli (včetně ministrů, náměstků a šéfů odborů orgánů státní správy), hejtmany, starosty a tajemníky velkých i malých měst a obcí, dalšími pracovníky státní správy a samosprávy, odborníky i řediteli firem, a to jak z oblasti informačních a komunikačních technologií, tak bankovnictví či služeb pro veřejný sektor. Pravidelně se zde prezentují také jednotlivé regiony či města, jako například Kraj Vysočina, hlavní město Praha, hostitelské město Hradec Králové, stejně jako řada municipalit či oblastí z mnoha evropských zemí.

Konference je v současné době nejen uznávanou diskusní platformou a místem pro výměnu zkušeností z mnoha různých oblastí veřejné správy, ale také ideální možností pro prezentaci firmy, produktů a služeb či úspěšných projektů. Připravovaný dvanáctý ročník plynule naváže na předchozí, jeho základní rámec bude vycházet z ověřeného modelu a navíc přinese řadu nových témat. Podle všech předpokladů se v průběhu oficiálního dvoudenního programu zaregistruje opět přes dva tisíce účastníků, uskuteční více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představí přes stovku dodavatelů služeb a technologií pro veřejnou správu.

Na konferenci ISSS/LORIS/V4DIS se každoročně objevuje celá řada osobností politického života, a to nejen z České republiky. Podobně jako v posledních letech se bude i připravovaný 12. ročník konat pod přímou záštitou premiéra ČR Mirka Topolánka a ministra vnitra ČR Ivana Langera, pracovní setkání zemí Visegrádské čtyřky zpravidla zaštiťuje předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka. Mezi hosty, kteří akci pravidelně navštěvují, bude opět celá řada ministrů vlády ČR, krajští hejtmani, primátoři měst, představitelé asociací i svazů, poslanci Evropského parlamentu, zástupci Evropské komise, členové oficiálních delegací i další významní zahraniční hosté.

V programové skladbě konference se vedle diskusí o o aktuálních otázkách rozvoje eGovernmentu v ČR objeví celá řada důležitých témat, mezi něž patří novinky v legislativě a problematika základních registrů, datových schránek či e-identity občana i otázky související s dalším rozvojem projektu Czech POINT, bezpečností, archivací nebo systémy GIS a mapovými službami. Na řadu přijdou i informace o financování projektů ze zdrojů EU či státního rozpočtu a svůj prostor dostanou i příklady dobré praxe měst, obcí a regionů. Každoročně také roste zájem o ucelené programové bloky zaměřené na elektronizaci různých oblastí, které s veřejnou správou úzce souvisejí -- jako jsou problematika e-katastru, přechod na digitální televizní vysílání, elektronizace zdravotnictví (eHealth) či se záležitostmi týkajícími se eTurismu nebo eJustice.

Pravidelnou součástí konference zůstane i vyhlášení výsledků oblíbených soutěží, jako jsou Zlatý Erb, Eurocrest, Biblioweb či JuniorErb, a předání prestižních ocenění Český zavináč nebo Ceny ministra vnitra ČR za přínos v oblasti ICT ve veřejné správě.

Graf: Počet účastníků
Počet účastníků

pk

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu