Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Vychodni-Cechy obhájily pozici nejlepšího regionálního turistického portálu

Ročník: 2008, Číslo: 3, Rubrika: Z domova

V rámci letošního ročníku prestižní soutěže Zlatý erb byla udělena rovněž zvláštní cena ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách v oblasti měst a obcí a turistických regionů.

Předání ceny na ISSS 2008 (45 kB)

Právě v oblasti regionů získal tuto cenu již podruhé v řadě turistický portál www.Vychodni-Cechy.info, oficiální projekt Pardubického kraje. Tento úspěch kromě krajského hejtmana Ivo Tomana ocenil i radní Pardubického kraje zodpovědný za cestovní ruch Miloslav Macela: "Turistický portál cenu ministra pro místní rozvoj získal už podruhé. Je to známka toho, že naše cesta k propagaci cestovního ruchu v Pardubickém kraji vede správným směrem. Svědčí o tom také statistická čísla, která nám říkají, že nejen virtuální návštěvnost turistického portálu, ale i návštěvnost skutečného Pardubického kraje vzrůstá."

Ministerské ocenění potěšilo také projektového manažera Víta Pechance z firmy World Media Partners, s. r. o., která portál kraji dodala a nadále zajišťuje jeho provoz a rozvoj: "Ocenění nás těší hlavně z toho důvodu, že v období mezi jednotlivými ročníky vzniklo množství nových kvalitních turistických portálů, navíc v mnoha případech s dvou až pětinásobným rozpočtem, a přesto jsme pozici nejlepšího portálu obhájili. Vývoj informačních technologií na internetu se vyvíjí velmi rychlým tempem a je logické, že novější portály využívají modernější technologie, což jim dává i jistou výhodu nad staršími projekty. Obhajoba vítězství pro nás znamená potvrzení nadčasové kvality díla, které jsme Pardubickému kraji dodali."

Na adrese www.Vychodni-Cechy.info najdou obyvatelé i návštěvníci regionu bohatou nabídku informací a inspirace pro cestu do turistického regionu Východní Čechy, a to celkem v devíti jazycích. Důraz je kladen na aktivní trávení volného času, nechybějí samozřejmě informace o památkách, přírodních krásách, kulturních akcích atd. Inspirativní programy slouží jako námět pro dovolenou, skoro jako na vlastní oči si region můžete prohlédnout ve virtuálních prohlídkách a na elektronických pohlednicích. Na vytváření a aktualizaci obsahu portálu se velkou měrou podílejí turistická informační centra v kraji.

vp

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu