Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Nejlepší webové stránky -- kategorie elektronická služba

Ročník: 2006, Číslo: 3, Rubrika: Z domova

1. místo: Most -- E-objednávky občanů na magistrát, registrace.mumost.cz
2. místo: České Budějovice -- Online přenosy ze zasedání zastupitelstva, www.c-budejovice.cz
3. místo: Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Online systém odbavování klientů na oddělení dopravně správních agend, www.brandysko.cz

Kategorie Nejlepší elektronická služba je hodnocena od roku 2004. V krajských i v celostátním kole této soutěže jsou hodnocena dvě kritéria: nápaditost řešení a užitečnost služby.

V prvním ročníku se nejlépe umístily služby poskytované na webu Hradce Králové (Usnesení volených orgánů, Povodňový plán,MHD a památky). Druhý ročník byl kořistí města Přerov za interaktivní elektronickou podporu obsluhy občana. V letošním ročníku bylo oceněno město Most za online systém E-objednávky občanů na magistrát.

Z členů celostátní komise hodnotili čtyři porotci první a čtyři porotci druhé kritérium pomocí bodů na škále od 0 do 5. V uvedené tabulce je hodnocení všech soutěžících v celostátním kole s uvedením známek od jednotlivých porotců.

Most -- E-objednávky občanů na magistrát

Vybíráme z popisu soutěžní stránky: Systém E-objednávky rezervace občanů na magistrát slouží v současné době pro objednávání občanů na odbor správních činností a dále pro odbor dopravy a komunálního hospodářství. Zkušební provoz byl zahájen v září 2005, od ledna 2006 je služba v ostrém provozu. Od nasazení systému se přes něj objednalo na magistrát již 300 občanů. Služba je navštěvována denně. Provoz zajištěn externí firmou a na magistrátu je vyčleněn jeden pracovník pro technický provoz. Služba se rozšiřuje i na agendu matriky a ohlašovny a současně zasílání SMS zprávy pomocí této služby objednaným občanům, jako připomenutí.

Z hodnocení poroty: Služba je hodnocena jako inovativní a užitečná.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu