Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Cena Ministerstva informatiky

Ročník: 2006, Číslo: 2, Rubrika: Z domova

U příležitosti konání letošního ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě udělila ministryně informatiky Dana Bérová tradiční cenu Ministerstva informatiky určenou osobnostem, sdružením, projektům nebo firmám za významný přínos k rozvoji informační společnosti. Cenu ministryně informatiky tentokrát získal projekt Junior Internet a všichni jeho účastníci. Cenu na slavnostním večeru v Hradci Králové převzal koordinátor projektu, osmnáctiletý Jiří Peterka.

"Projekt Junior Internet funguje již sedmým rokem a za tu dobu vychoval spoustu mladých lidí, kteří umějí naplno využít možností, které moderní technologie nabízejí. Některé z nich dnes potkáte jako šéfy úspěšných firem, které zaměstnávají stovky lidí. Ráda bych těm, kteří Junior Internet založili, a všem těm, kteří pro Junior Internet připravili projekty, jejichž úroveň je opravdu profesionální, poblahopřála a na tento projekt prostřednictvím ceny Ministerstva informatiky upozornila," říká ministryně informatiky Dana Bérová.

Junior Internet je série soutěží a přednášek určených dětem a mladým lidem do 18 let. Ti mohou do soutěží přihlašovat texty o internetu, vlastní webové stránky nebo jiné internetové projekty.

Autoři vítězných projektů se pak představují na konferenci, která se každoročně koná na jaře v rámci akce Březen měsíc internetu. Cílem projektu je umožnit sdílet zajímavé zkušenosti, zprostředkovat nové kontakty a být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi.

Cena ministryně informatiky je udělována dvakrát ročně. Autorkou výtvarného návrhu skleněné sošky je MgA. Barbora Hölzelová.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu