Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Sdružení Český zavináč ocenilo vydávání elektronických výpisů

Ročník: 2006, Číslo: 2, Rubrika: Z domova

V rámci programu slavnostního setkání v předvečer zahájení mezinárodní konference ISSS 2006 v Hradci Králové byly v hradeckém klubu Satchmo vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Držiteli ceny se letos společně staly dva subjekty veřejné správy, které významně přispěly k rozvoji informační společnosti -- "Podvýbor pro informační systémy ve veřejné správě Výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR" a "Ministerstvo informatiky ČR".

"Hlavním kritériem při rozhodování sdružení o udělení hlavní ceny byl jako obvykle skutečný přínos pro veřejnou správu jako celek i pro občany této země," říká RNDr. Tomáš Renčín, ředitel konference ISSS a člen poroty sdružení Český zavináč. "V případě novely zákona o informačních systémech veřejné správy, která značně zjednodušuje a zrychluje správní řízení a rovněž usnadňuje komunikaci občanů s úřady, jsme se shodli v podstatě jednomyslně."

Sdružení Český zavináč se rozhodlo ocenit v roce 2006 oba uvedené subjekty za úspěšné prosazení zásadního rozšíření okruhů míst, která jsou oprávněná k vydávání ověřených výpisů z úředních rejstříků a databází, do návrhu novely zákona o informačních systémech veřejné správy.

Cenu převzali Dana Bérová za Ministerstvo informatiky ČR a Tom Zajíček za Podvýbor pro informační systémy ve veřejné správě Výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

V pohodové atmosféře za moderování Jana Pokorného předal ceny oběma představitelům předal prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal, čestný předseda programového výboru konference a zástupce generálního partnera konference České spořitelny, a. s., ředitel úseku komunálních úvěrů Milan Hašek.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu