Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Řešení úřední desky v České Lípě

Ročník: 2006, Číslo: 1, Rubrika: Z domova

V souvislosti se zavedením nepřetržitého přístupu k úřední desce je od pondělí 30. ledna 2006 upraven způsob vstupu do objektu městského úřadu. Přístup veřejnosti je umožněn prostřednictvím interaktivního infoboxu, který je umístěn právě v přízemí budovy.

Prezentace v infoboxu je shodná s informacemi z webových stránek města, což zahrnuje také úřední desku. Od nového roku zde veškeré odbory městského úřadu pravidelně zveřejňují svá stanoviska v jednotlivých sekcích podle své činnosti.

"Městský úřad tak reaguje na ustanovení 26 správního řádu, podle kterého musí být úřední deska nepřetržitě veřejně přístupná," vysvětlil tajemník městského úřadu v České Lípě Ing. Jan Hladonik.

Vchodové dveře jsou pro zabezpečení přístupu k úřední desce vybaveny elektromagnetickým zámkem na dálkové ovládání ze služebny Městské policie Česká Lípa. Na vstupu je poté namísto kliky instalováno madlo s koulí. "V průběhu provozní doby městského úřadu bude zámek vyřazen z činnosti a dveře se otevřou po zatlačení. Po jejím skončení zájemce o přístup k infoboxu využije nově umístěného zvonku, kde mu po sdělení svého požadavku městská policie umožní přístup do budovy," říká vedoucí technického odboru Ing. Blecha. Prostor je monitorován kamerovým systémem.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu