Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Zeptali jsme se Vladimíra Mlynáře, ministra informatiky

Ročník: 2005, Číslo: 1, Rubrika: Rozhovory

Jaký je Váš vztah ke konferenci Internet ve státní správě a samosprávě?

Internet ve státní správě a samosprávě je z pohledu Ministerstva informatiky jednou z nejdůležitějších akcí v kalendáři. Toto setkání představitelů veřejné správy, odborné veřejnosti i dodavatelů konkrétních řešení pro e-Government je také příležitostí k představení výsledků i současných projektů ministerstva. Hradecký Aldis je navíc v době konání konference ISSS po dva dny v roce jedinečným prostředkem ke komunikaci vedení resortu se zástupci samosprávy, se zástupci obcí, měst, krajů i s jejich informatiky.

Očekáváme samozřejmě Vaši osobní účast, přivezete zase nějaké překvapení?

Konference se chci aktivně zúčastnit a do Hradce Králové jsem připravil mj. opět novinku -- loni to byl projekt Elektronický podpis obcím, letos půjde o novou službu Portálu veřejné správy, kterou na konferenci představíme. Podrobnosti však nyní nebudu uvádět, to by nebylo překvapení. V průběhu pondělního slavnostního večera, předám v pořadí již pátou Cenu ministra informatiky.

Která témata hodlá ministerstvo představit účastníkům v rámci přednášek a seminářů?

Ministerstvo informatiky obsadí tentokrát Malý sál, ve kterém se po dobu konání konference vystřídá několik tématických bloků. Diskutovat se bude mimo jiné o Portálu veřejné správy a aplikacích pro samosprávu, o elektronických podatelnách a zkušenostech s vyhláškou ministerstva k elektronickým podatelnám, o rozvoji komunikační infrastruktury informačních systémů veřejné správy, o metodické činnosti Ministerstva informatiky po novele zákona č.365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy.

Očekávají se také informace o možnostech využití prostředků z evropských fondů. Zazní něco na toto téma?

Ano, ale chci být úplný, takže budeme hovořit také o výpisech z registrů a projektu referenčního rozhraní nebo o zákonu o elektronických komunikacích a možnostech digitálního televizního vysílání z hlediska rozvoje e-Governmentu. Zástupci ministerstva rovněž vystoupí v diskusích věnovaných novele zákona o svobodném přístupu k informacím, a jak jste očekával k financování projektů z fondů Evropské unie.

Jak bude letos vypadat stánek Ministerstva informatiky?

Ministerstvo informatiky bude i letos jedním z vystavovatelů. Společně s partnery -- Technickým a zkušebním ústavem Testcom, Českou správou sociálního zabezpečení a Českým statistickým úřadem obsadí stánek v prvním patře kongresového centra. Tisku a médiím se představíme na samostatné tiskové konferenci v pondělí 4. dubna ve 13 hodin.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu