Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Internet ležící, spící...?

Ročník: 2004, Číslo: 1, Rubrika: Z domova

Organizátoři projektu z BMI sdružení zvolili pro sedmý ročník cimrmanovské motto "Internet ležící, spící...?" Chtějí tím naznačit, že u nás sice již delší dobu chybí výrazný impuls k dalšímu rozvoji Internetu.

Cimrmanův vklad do historie Internetu se týkal jeho počátků, ale březen přesto přinese spoustu příležitostí, kdy se každý bude moci seznámit s tím, k čemu sám může Internet využít a zda se mu vyplatí.

Velmi pestrý program připraví tradičně knihovny po celé republice, který bude zaměřen spíše na první seznámení s Internetem. Pro pokročilejší uživatele různého zaměření se uskuteční řada konferencí. Například již byly vyhlášeny nominační soutěže pro účastníky dětské konference Junior Internet, která proběhne v sobotu 20. března v Praze; její podmínky jsou na adrese www.juniorinternet.cz.

Internet bez bariér

Mezinárodní účast bude mít konference INSPO -- Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční 13. března v Kongresovém centru Praha. Fenoménem e-learningu se bude zabývat 16. března v Praze konference, jejíž program přiblíží stránky www.e-univerzita.cz. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně přivítá 17. března účastníky konference Internet a konkurenceschopnost podniku (více na http://e-konference.utb.cz).

Noc s Andersenem

Loňskou rekordní účast 1853 registrovaných návštěvníků se pokusí zopakovat 30. a 31. března v Hradci Králové konference ISSS -- Internet ve státní správě a samosprávě, kam se již lze přihlásit prostřednictvím: www.isss.cz.

Tečkou za letošním Měsícem Internetu se stane Noc s Andersenem z pátku 2. 4. na sobotu 3. dubna, kterou stráví tisíce dětí v knihovnách při čtení pohádek, soutěžích a dostane se i na internetový pokec, při kterém si sdělí svoje dojmy a zážitky.

Měsíce Internetu mohou využít také různé firmy nabízející služby spojené s využíváním Internetu. Jako první se ozvala překladatelská společnost a jazyková škola PRESTO -- překladatelské centrum, která umožní v průběhu března zájemcům zdarma přístup do svého produktu, výukového programu anglické gramatiky Online škola na www.online-skola.cz.

Hlavními partnery projektu Březen -- měsíc Internetu budou v roce 2004 společnosti Česká pošta, DIGI TRADE a Stavební spořitelna České spořitelny, mediálními partnery jsou Český rozhlas, ČTK, portál Atlas, deník Právo, vydavatelství Bertelsmann Springer ČR a Vogel Burda Communications, odborným partnerem ICZ.

Podrobnosti o přípravě 7. ročníku projektu Březen -- měsíc Internetu najdou zájemci na www.brezen.cz.

Jaroslav Winter, BMI sdružení

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu