Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Cena ministra informatiky

Ročník: 2003, Číslo: 3, Rubrika: Z domova

Na březnové konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, která se konala v Hradci Králové bylo slavnostně předáno několik ocenění.

Český zavináč, cena za nejlepší počin v oblasti informačních systémů veřejné správy, byla udělena společné česko-slovenské digitální parlamentní knihovně. Zlaté erby získaly nejlepší webové prezentace obcí, měst a regionů. Oceněny byly projekty Geoaplikace roku na úseku geoinformací, Biblioweb získaly nejlepší webové stránky knihoven. Nejlepší internetové stránky evropských měst obdržely ceny Eurocrest. O tom všem jsme již informovali.

Poněkud stranou zůstala informace, že ministr informatiky Vladimír Mlynář na konferenci ISSS poprvé udělil Cenu ministra informatiky. Skleněnou sošku získala Platforma Zástupci uživatelů Internetu (ZUI), která sdružuje občanská sdružení Březen -- měsíc Internetu, Internet pro všechny, Občané proti zdražování telefonů a Sdružení obrany spotřebitelů České republiky.

Udělením ceny Platformě ZUI ministr Mlynář kladně ohodnotil její úsilí o zpřístupnění Internetu a aktivní účast na Fóru pro vytáčené připojení k Internetu. Ocenění jménem Platformy převzali Jaroslav Winter a Jiří Peterka.

"Rozhodl jsem se cenu udělit Platformě Zástupci uživatelů Internetu i přesto, že mi její členové ztrpčují život neustálými požadavky na okamžité snížení ceny připojení k Internetu. I když s jejich argumenty mnohdy nesouhlasím, vážím si toho, že důsledně a aktivně hájí zájmy veřejnosti.", komentoval volbu ministr Mlynář.

Cena ministra informatiky bude udělována dvakrát ročně, letos podruhé na brněnském veletrhu INVEX. Autorkou výtvarného návrhu je MgA. Barbora Hölzelová.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu