Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Národní program počítačové gramotnosti

Ročník: 2003, Číslo: 3, Rubrika: Z domova

Centrum internetu provozuje za podpory Ministerstva informatiky a společnosti Intel Národní program počítačové gramotnosti (NPPG). Jedná se o nejrozsáhlejší vzdělávací projekt v této oblasti, určený pro širokou veřejnost, malé a střední podnikání ale i státní správu a regionální samosprávu.

Koncepce programu je založena na laicky srozumitelném výkladu lektora a sleduje dosažení praktické schopnosti samostatné práce s počítačem a internetem u každého zájemce. Od února prošlo některou ze sady dvouhodinových lekcí již více než deset tisíc účastníků. Klíčem velké odezvy je hustá síť 220 regionálních center internetu v celé ČR a zejména finanční dostupnost lekcí (od 100 Kč).

Počítačová gramotnost nabývá na významu v procesu zefektivňování státní správy. Je totiž významným nástrojem růstu produktivity práce při narůstajícím převodu agend a dokumentů do elektronické podoby, s intenzivním využíváním elektronické pošty, získáváním informací z internetu, zaváděním elektronických podatelen, vazeb na agendu EU apod.

Nabízíme následující služby:

1. Individuální nebo skupinové vzdělávání v rámci lekcí NPPG

Lekce: Poprvé u počítače, Úvod do internetu, Internet pro pokročilé, Text, Tabulka, Procvičování

Po dvouhodinových blocích se účastníci naučí od překonání psychologické bariéry u prvních krůčků s počítačem přes práci s e-mailem, orientaci na internetu, tvorbu dokumentů a tabulek až po praktické cvičení samostatného využití získaných znalostí. Výuka je možná podle dohody buď individuální v nejbližším centru internetu, nebo skupinová tamtéž, případně ve Vašich prostorách.

2. Informační zdroje na internetu pro státní správu

Specializovaná lekce

Při skupinové výuce (minimálně deset osob) můžeme zajistit výuku uvedené lekce, která pomůže orientaci v různých internetových zdrojích a službách. Kurz usnadní praktické využívání internetu a přináší inspiraci pro často náročné získávání informací.

3. Angličtina pro evropského úředníka

Pro uživatele počítačů, kteří mají základy angličtiny, máme připraven distanční e-mailový kurz současné anglické terminologie, na kterou narazí každý, komu se dostane do rukou materiál, směrnice či grantová přihláška E.U.

Kontaktujte nás

  • pro individuální registrace do lekcí NPPG na modré lince: 844 111 130
  • pro skupinové registrace nebo nabídku č. 2 a 3 nejlépe na e-mailové adrese: obce@centruminternetu.cz.

Centrum internetu, a. s., www.centruminternetu.cz

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu