Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Vyhlášení výsledků soutěží na ISSS 2003

Ročník: 2003, Číslo: 2, Rubrika: Z domova

V rámci VI. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) byly vyhlášeny výsledky každoročních soutěží o geoaplikaci roku, nejlepší webové stránky knihoven a nejlepší internetové stránky evropských měst.

Geoaplikace roku

V soutěži o geoaplikaci roku se vítězem letošního ročníku stalo řešení geoinformačního systému městské části Praha 4 po dobu letních povodní. Ocenění předávala Ing. Eva Pauknerová a náměstek ministra vnitra Josef Postránecký.

Čtvrtý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě byl tentokrát mimořádně zaměřen na praktické uplatnění technologií GI(T) při prevenci, krizovém řízení a monitoringu povodní.

Vítězem letošního ročníku se stalo řešení geoinformačního systému městské části Praha 4 po dobu letních povodní.

Na druhém místě se v letošním ročníku soutěže umístila aplikace "Digitální povodňový plán" společnosti Hydrosoft Veleslavín. Třetí místo získala aplikace "GIS MISYS -- Povodně" společnosti Gepro. Porota udělila také zvláštní cenu, a to společnosti DHI Hydroinform za "Povodňový model Prahy".

Biblioweb

Výsledky čtvrtého ročníku soutěže o nejlepší webové stránky knihoven - Biblioweb . Ocenění předával senátor prof. dr. Jiří Zlatuška a dr. Vít Richter, náměstek ředitele Národní knihovny v Praze.

Vítězi letošního ročníku v jednotlivých kategoriích se staly:

Obce do 20 000 obyvatel: Městská knihovna v Ústí nad Orlicí

Obce nad 20 000 obyvatel: Knihovna J. Drdy v Příbrami

Krajské a odborné knihovny: Státní technická knihovna v Praze

Soutěž Biblioweb vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky a jejím hlavním cílem je pravidelné hodnocení pokroku v oblasti webových stránek knihoven. Zájem ze strany veřejných knihoven je značný, a proto probíhá hodnocení od roku 2001 v několika kategoriích. Jedním z hodnotících kritérií letošního ročníku soutěže je také to, jak jsou stránky přístupné pro těžce zrakově postižené

Eurocrest 2002

V soutěži Eurocrest o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů v Evropě se mezi hlavními oceněnými projekty roku umístily oficiální stránky hlavního města Prahy. Ocenění předával zástupce Evropské komise pan Sanucci a hejtman František Dohnal.

Vyhlašovatelem druhého ročníku soutěže Eurocrest je Sdružení Zlatý erb ve spolupráci s Evropskou komisí a evropskými síťovými IT projekty, jako je například TeleCities. Soutěž Eurocrest vychází ze zkušeností získaných při organizaci soutěže Zlatý erb pořádané v České republice s přihlédnutím ke konzultacím odborníků z Evropské unie. Cílem Eurocrestu je, podobně jako u soutěže Zlatý erb, ocenit výjimečné projekty, podporovat vzájemnou výměnu zkušeností a ohodnotit snahu zástupců místní správy a samosprávy účinně využívat informačních technologií ke zvyšování kvality a přístupnosti služeb veřejné správy. Touto cestou tak chtějí pořadatelé přispět ke zrychlení rozvoje služeb evropských institucí veřejné správy. Mezi letošními vítězi soutěže Eurocrest se umístily také oficiální stránky měst: Vranov nad Topĺou (SR), Tartu (Estonsko), Jurbarkas (Litva), Ventspils (Lotyšsko), Sopoty (Polsko) a Rouse (Bulharsko).

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu