Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Zlatý erb může zvítězit

Ročník: 2002, Číslo: 4, Rubrika: Zajímavosti

Stockholm Challenge Award je prestižní celosvětová soutěž vyhlašovaná za účasti Evropské komise pro nejlepší projekty na podporu informační společnosti. Soutěž Zlatý erb se umístila v konkurenci téměř 600 projektů ze 78 zemí ve finále a má tak šanci zvítězit.

Představitelé Zlatého erbu jsou pozváni Městem Stockholm na setkání finalistů a slavnostní vyhlášení cen ve Stockholmu ve dnech 7.--10. 10. 2002. Projekt se uchází o vítězství v kategorii e-Government.

Společně s dalšími finalisty se ve Stockholmu zúčastní Global Forum a prezentují projekt v rámci the Best Practice Exhibition. Slavnostní večer vyhlášení vítězů můžete dne 10. 10. 2002 sledovat v živém přenosu na internetu na adrese www.challenge.stockholm.se.

The Stockholm Challenge je výroční cena pro průkopnické projekty v oblasti využití informačních technologií s významným praktickým dopadem. Projekty dokládají, jak je možné moderními technologiemi ovlivnit sociální a zdravotní úroveň nebo posilovat demokracii. The Stockholm Challenge hledá cesty ke sblížení lidí, kteří mají a nemají přístup k informacím a podporují široké využití informačních technologií ve společnosti.

Soutěž Zlatý erb je kláním o nejlepší internetové stránky měst, obcí a regionů Poslední, již čtvrtý ročník vyhlásil Svaz měst a obcí České republiky a Ministerstvo vnitra České republiky, osobní záštitu nad soutěží převzal RNDr. Josef Postránecký, náměstek ministra vnitra pro reformu veřejné správy. Pořádá Sdružení Zlatý erb ve spolupráci s portálem Města a obce online. Soutěž je součástí iniciativ v rámci kampaně Měsíc internetu (sdružení BMI) a je již tradičně vyhlašovaná na konferenci ISSS.

Do čtvrtého ročníku soutěže se přihlásilo celkem 242 soutěžících: 105 měst, 107 obcí a 30 sdružení a regionů. Oproti loňskému ročníku se zvýšil počet soutěžních stránek o 80 %. Hodnocení soutěžních stránek v nominačním kole se zúčastňují nejen členové odborné poroty, ale i samotní soutěžící a veřejnost. Hlasovalo tak více než 3 000 uživatelů městských, obecních a regionálních stránek. Finalisty a vítěze hodnotila třináctičlenná odborná porota ve třech kritériích: obsažnost, aktuálnost a přístupnost informací i grafické zpracování.

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu