Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Městské informační systémy

Ročník: 2002, Číslo: 2, Rubrika: Zajímavosti

V roce 1991 byla v Praze pořádána první a v roce 1996 druhá mezinárodní konference Městské informační systémy. Urban Data Management Society organizuje již 30 let sympozia o správě městských datových zdrojů (Urban Data Management Symposiums, v českých terminologických zvyklostech jde o totožnost s městskými informačními systémy) v různých evropských zemích. Pořádání 23. sympozia UDMS bylo svěřeno České republice.

1.--4. října 2002 se v Praze uskuteční spojená akce 3. konference MIS a 23. sympozia UDMS.

Konání akce je koordinováno s  národními konferencemi a semináři konanými tradičně v České republice k problematice městských informačních systémů a geografických informačních systémů včetně akce Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové.

Organizační stránku 23. sympozia UDMS a 3. konference MIS bude zajišťovat Sdružení Digitální město a Institut městské informatiky hl. m. Prahy (ved. organizačního výboru Ing. Jiří Čálek, IMIP -- jiric@imip.mepnet.cz), programovou stránku bude zajišťovat UDM Society a její národní reprezentant pro ČR ve spolupráci s řadou orgánů a úřadů veřejné správy a profesních sdružení a svazů ČR (ved. programového výboru RNDr. Josef Hojdar, člen UDM Society, Sdružení TERIS a České asociace pro geoinformace -- hojdar@mbox.dkm.cz).

Takto široce koncipovaná a zajišťovaná akce poskytne možnost seznámit se s úspěšnými aplikacemi v rámci ČR i v zahraničí. Současně přinese i nové poznatky na úrovni současných mezinárodních trendů.

Hlavními tematickými okruhy jsou:

  • aplikace informačních, geoinformačních a komunikačních technologií v městských a regionálních informačních systémech,
  • digitální mapy, ortofotomapy, 3D mapy a aplikace nad nimi,
  • informace o území regionů, měst a obcí, jejich stavu
  • elektronická veřejná správa,
  • evropské a světové iniciativy v oblastech e-government,
  • Státní informační politika a Národní geoinformační infrastruktura ČR

Souběžně s konferencí a sympoziem bude uspořádána i výstava informačních technologií, úspěšných aplikací a informačních systémů z oblasti veřejné správy ČR. Součástí konference a sympozia bude i odborný výukový program (pracovní semináře) zajišťovaný UDM Society a předními českými odborníky.

Veškeré informace o 3.konferenci MIS a 23. sympoziu UDMS jsou dostupné na www.imip.cz/digim

Josef Hojdar, předseda programového výboru MIS/UDMS

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu