Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

Geoaplikace roku se stala tradiční součástí ISSS

Ročník: 2002, Číslo: 1, Rubrika: Z domova

V rámci ISSS 2002 proběhne slavnostní vyhlášení vítězů Geoaplikace 2001. Soutěž Geoaplikace roku již třetím rokem pořádá Česká asociace pro geoinformace (CAGI) ve spolupráci s úsekem pro reformu veřejné správy Ministerstva vnitra ČR a komisí ISMO Svazu měst a obcí ČR.

Smyslem soutěže je představit pomocí úspěšných příkladů možnosti a přínosy geografických informačních systémů (GIS) a dálkového průzkumu Země (DPZ) pro veřejnou správu a jejím prostřednictvím pro veřejnost. První dva ročníky ukázaly, že praktické využívání těchto zdánlivě složitých technologií a metod je možné v mnoha oblastech -- od ochrany životního prostředí a územního plánování, přes správu majetku a infrastruktury, zajišťování bezpečnosti, ke snižování nezaměstnanosti a podpoře rozvoje území.

Je zřejmé, že nárůst využívání GIS a DPZ v praxi veřejné správy souvisí právě s rozvojem Internetu a intranetu. Totéž platí pro zpřístupňování geografických informací vytvářených veřejnou správou občanům. Proto je "Geoaplikace roku" i další odborný program týkající se GIS a DPZ oprávněnou součástí konference "Internet ve státní správě a samosprávě" a Česká asociace pro geoinformace jedním z jejích spolupořadatelů.

Ukázky projektů oceněných v prvních dvou ročnících soutěže "Geoaplikace roku" si mohou zájemci prohlédnout na www.cagi.cz. Tam naleznou spolu s informacemi o CAGI, její pětileté existenci a jednotlivých projektech a činnostech také podmínky a pravidla platná pro probíhající třetí ročních soutěže. Uzávěrka Geoaplikace 2001 je 18. února 2002.

Ing. Eva Pauknerová, CSc., ředitelka CAGI

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu