Projekt Veřejná správa online
Veřejná správa online
Příloha časopisu
Časopis Obec a finance
Nové informační technologie
ve veřejné správě
Veřejná správa online

INVEX a praktické využití IT v samosprávě

Ročník: 2001, Číslo: 4, Rubrika: Z domova

Zapojení informačních technologií (IT) do řízení a chodu státní správy a samosprávy je v poslední době velmi diskutovaná otázka. Webové prezentace obcí, informatika krajských úřadů a vytvoření jednotného informačního systému, to jsou jen některá z mnoha aktuálních témat.

11. ročník mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií INVEX, který se koná 15.--19. října, si jako jedno z klíčových témat zvolil právě využití IT v činnosti státních a samosprávných celků a v jejich výstupech směrem k občanům. INVEX, je pro tuto diskusi ideální platformou. Na jednom místě a v jeden čas je možné načerpat od předních odborníků informace, prohlédnout si a vyzkoušet jednotlivá řešení, diskutovat u jednoho stolu se všemi zainteresovanými stranami -- to jsou jen některé výhody, které letošní ročník zájemcům o e-goverment nabízí.

Významná bude zahajovací konference, na které se předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR prof. Václav Klaus, místopředseda vlády Vladimír Špidla a rektor Masarykovy univerzity v Brně prof. Jiří Zlatuška budou zabývat otázkou, zda informační a komunikační technologie mění politiku a společnost. Konkrétním přínosem budou i semináře na téma zapojení IT do práce krajských úřadů a webové prezentace obcí, krajů a státních úřadů i jejich informační hodnota pro občany. Ministr Stanislav Gross předá ocenění nejlepším webovým prezentacím měst a obcí.

Více informací viz www.bvv.cz/invex

Napište nám

Veřejná správa online, příloha časopisu Obec a finance
© 2024 Triada, spol. s r. o., webmaster@triada.cz
Zpět na titulní stranu